De ce unii agenti imobiliari nu lucreaza in reprezentare exclusiva?

deMircea Vinteanu

De ce unii agenti imobiliari nu lucreaza in reprezentare exclusiva?

  1. PENTRU CA NU STIU

  Lucrul in acest mod este mult mai complicat decat cel deschis de intermediere. Cand lucrezi intermediere deschisa agentul nu are nici un angajament, nu are un plan de marketing complet si din acest motiv majoritatea agentiilor imobiliare nu lucreaza in regim exclusiv. Le este mai usor sa faca cateva fotografii, sa urce anuntul facut dupa ureche pe internet si sa astepte sa sune cei interesati cu care sa vina sa viziteze proprietatea. Este atat de simplu incat treaba asta o poate face oricine si nu este nevoie de un agent imobiliar. Insa cand exista un acord cu un agent imobiliar, acesta nu-si mai permite sa astepte: are un angajament fata de proprietar si trebuie sa fie proactiv, sa conceapa un plan de marketing complet si specific pentru tipul de proprietate si trebuie sa faca toate actiunile necesare de a atrage atentia potentialilor cumparatori catre locuinta ta si apoi sa-i determine pe acestia sa se indragosteasca de locuinta ta.

2. PENTRU CA NU AU INCREDERE

Majoritatea agentiilor imobiliare fac mereu acelasi lucru de ani de zile; fotografii, pun anunturile pe internet si asteapta sa fie sunati de persoane interesate sau poate sa le deschida cineva usa biroului. O parte dintre acestea au inceput sa faca schimbari in modul de lucru insa o mare parte continua sa faca acelasi lucru.

Aceste agentii imobiliare sunt cele care nu colaboreaza, care nu au un plan de marketing, care nu sunt inovativi, care nu aduc valoare si care nu privesc catre binele clientilor.


3.PENTRU CA NU VOR OBLIGATII SI PENTRU CA LE ESTE FRICA

Cand o agentie imobiliara semneaza un acord de reprezentare exclusiva cu un vanzator, acesta se obliga sa faca toate actiunile necesare vanzarii proprietatii si toate acestea au ca fundament increderea reciproca intre agentul imobiliar si proprietarul locuintei.

In momentul semnarii acestui acord, clientul poate cere agentului sa-si duca la bun sfarsit angajamentul situatie care nu este pe placul multor agenti imobiliari si in plus, daca aceste obligatii nu sunt duse catre finalizare, relatia contractuala este rupta si prin urmare nu toti agentii sunt dispusi sa faca angajamente in fata clientilor lor.

REZUMAT AL LUCRULUI CU UN AGENT EXCLUSIV

Pentru a furniza un serviciu de calitate, un agent imobiliar poate lucra doar in regim exclusiv. In acest fel poate oferii servicii excelente pentru un numar redus si controlat de proprietati exclusive. Este imposibil de oferit un serviciu de calitate pentru un portofoliu mare de proprietati in regim deschis.

Despre autor

Mircea Vinteanu administrator

Cand iei decizii importante in viata, cum ar fi vanzarea casei in care locuiesti sau vrei sa cumperi o casa in care tu si familia ta sa va simtiti “acasa” in Constanta si imprejurimi sau esti interesat sa primesti consilierea mea, te asigur ca esti in locul potrivit. SUNA-MA cu incredere fara nici un fel de obligatii. Sunt un agent imobiliar profesionist cu peste 20 de ani de experienta, respect un cod de etica profesionala si intotdeauna voi pune la dispozitia clientilor mei experienta mea, implicarea si cunostintele in acest sector pentru ca tu sa poti beneficia de cele mai bune servicii imobiliare.

Lasă un răspuns