Ce trebuie sa sti inainte de a lucra cu un agent imobiliar: 9 Sfaturi importante

deMircea Vinteanu

Ce trebuie sa sti inainte de a lucra cu un agent imobiliar: 9 Sfaturi importante

Cel mai probabil, cumpararea sau vanzarea unei case este cea mai mare tranzactie financiara pe care o pesoana o poate face in intreaga sa viata. Cu toate acestea, procesul de cumparare sau de vanzare al unei case este destul de obscur: de unde sti daca acest cartier este cel mai bun pentru cresterea copiilor tai, sau…de unde sti ca valoarea de piata a casei va obtine cele mai bune rentabilitati pentru viitor sau..de unde sti daca este bine efectuata constructia sau…sau…..sau… In cazul unei investitii de cateva sute de mii de euro nu poate fi loc de o erore pentru ca o mica eroare de calcul poate provoca pierderi de zeci de de mii de euro insa o eroare suficient de mare poate duce la o ruina financiara. Cu toate acestea, in cazul unei tranzactii normale, erorile au un impact foarte mare pentru ca la acest nivel nu se pot admite erori, sumele necesare vanzarii sau cumpararii fiind disponibile cu maxime sacrificii de obicei familiare si pot influenta decisiv.

Majoritatea cumparatorilor de locuinte nu dresc sa faca pe cont propriu investigatii care sunt necesare pentru a cumpara o casa si se bazeaza pe agentii imobiliari.
Eu Mircea Vinteanu, agent imobiliar profesionist, va prezint un ghid cu 9 sfaturi pe care orice potential cumparator trebuie sa le cunoasca inainte de a lucra cu un agent imobiliar. Informatia poate face diferenta dintre un agent imobiliar care te poate ajuta sa-ti gasesti casa fara riscuri in cele mai bune conditii pentru tine si agentul imobiliar care iti poate afecta intreaga viata din cauza naivitatii tale.
1) Verificati istoricul agentului. Sunt pe piata agenti buni si agenti mai putini buni. Chiar si agentii imobiliari buni nu pot inchide foarte multe tranzactii pe an. Vrei un agent imobiliar cu experienta in locul unui agent incepator? Cel incepator iti va face mai multe promisiuni si va spune ca va lucra foarte mult timp pentru tine insa cu siguranta ai nevoie de acel agent cu experienta.
2) Verifica prezenta pe internet a potentialului tau agent imobiliar. Tot mai multi clienti potentiali merg onlinepentru a face investigatii imobiliare. Aproximativ 85% dintre cumparatori si-au vazut viitoarele case pe internet. Asadar asigura-te ca agentul imobiliar pe care-l cauti are o prezenta puternica pe internet care este un instrument profesionist de lucru in vanzari.
3) Asgura-te ca porti discutii cu cat destui agenti: Agentii iti vor spune intotdeauna ce vrei sa auzi dar tu trebuie sa te asiguri ca vei contracta pe cineva care nu doar spune ce vrei sa auzi ci iti va spune realitatea indiferent daca-ti va placea sau nu. MuLos agentes siempre le dirán lo que quiere oír, tu necesitas asegurarse de que va a contratar a alguien que no esté sólo diciendo lo que quiere oír lti agenti gandesc ca munca lor este de a gasii clienti; tu gandeste ca meseria agentului este sa-ti gaseasca proprietate perfecta pentru nevoile tale.
4) Probeaza cat de informat este agentul. Ai nevoie sa contractezi un agent care stapaneste intreg procesul de cumparare al unei case; pentru asta trebuie sa te asiguri ca agentul este informat. Cerceteaza si pune-i intrebari anticipate si vezi cat de confortabil este cu raspunsurile pe care ti le ofera.
5) Vezi cum apare agentul imobiliar in cautarile pe Google. Ai nevoie de un agent pe care Google il recunoaste si care confirma ca are o activitate intensa. Daca agentul cautat nu este destul de bine cotat pentru a fi gasit de motoarele de cautare, cu siguranta ai nevoie de alt agent imobiliar. Si está vendiendo una casa, quieres un agente que conozca el arte de la optimización de motores de búsqueda. Si un agente de bienes raíces no sabe cómo llegar a la cima de las listas de éxitos, entonces es probable que quiera trabajar con un agente diferente, empezando por el agente en la cima de las listas de éxitos.
6) Cere referinte despre agentul imobiliar. Multi oameni cred ca este este lipsit de bun simt sa cauti informatii si sa pui intrebari despre agentul imobiliar insa cand este vorba de bani, de familie….nici o piatra nu trebuie sa ramana nemiscata. Daca un adolescent trebuie sa aiba referinte pentru simplu fapt ca vrea sa lucreze la McDonalds atunci. un agent imobiliar trebuie sa ofere referinte serioase pentru cea mai importanta tranzactie financiara din viata ta.
7) Vezi de cat timp lucreaza agentul. Asta este din nou o situatie ce elimina noii agenti. Nu este nimic in neregula cu incepatorii doar ca ei nu au un registru al activitatii lor si asta nu te ajuta sa determini gradul de incredere, capacitate si profesionalism.
8) Gaseste un agent imobiliar care cunoaste zona de care esti intersat de toate noutatule mai mult deat tine. agentii imobiliari sunt profesionisti si tu trebuie sa-l gasesti pe acela care stie totul despre zona in care vrei sa temuti pentru ca el prin meseria lui este obligat sa cunoasca toate detaliile din zona.
9) Cerceteaza reputatia agentului. in mod clar, vrei o conexiune corecta, un agent dragut si bine cotat in piata care va putea valorifica talentul celorlalti agenti printr-o retea bine facuta, in a gasi cea mai buna proprietate pentru tine. Gasirea unui agent imobiliar er trebui sa fie usoara. Ei isi fac reclama prin diverite surse si locuri: banci, televiziune, internet, reviste. Tu trebuie sa fi capabil sa gasesti acel profesionist respectat, temut, pentru care interesele tale sa fie prioritare. Toata lumea a auzit povesti urate: case cumparate chiar langa calea ferata si dusi la vizionare de catre agenti doar atunci cand nu circula trenul, locuinte cu fundatii crapate si reparate eronat doar pentru vanzare, Nu fi naiv. Cerceteaza si asigura-te ca ai langa tine agentul imobiliar potrivit.

Despre autor

Mircea Vinteanu administrator

Cand iei decizii importante in viata, cum ar fi vanzarea casei in care locuiesti sau vrei sa cumperi o casa in care tu si familia ta sa va simtiti “acasa” in Constanta si imprejurimi sau esti interesat sa primesti consilierea mea, te asigur ca esti in locul potrivit. SUNA-MA cu incredere fara nici un fel de obligatii. Sunt un agent imobiliar profesionist cu peste 20 de ani de experienta, respect un cod de etica profesionala si intotdeauna voi pune la dispozitia clientilor mei experienta mea, implicarea si cunostintele in acest sector pentru ca tu sa poti beneficia de cele mai bune servicii imobiliare.

Lasă un răspuns