Un proprietar care decida sa vanda singur, poate gasi clienti interesati dar, nu poate fi convingator atunci cand trebuie sa dovedeasca obiectiv ca proprietatea sa este cea mai avantajoasa achizitie pentru cumparatorul actual.
Aici aparabilitatile de negociere si nevoia de a avea alaturi un specialist in acest domeniu care sa stie cand trebuie sa fie flexibil si cand trebuie sa pastreze o pozitie ferma.
„Este o credinta impartasita intre proprietari ca daca negociaza direct cu cealalta parte, vor avea mai multe avantaje. Acest lucru poate fi adevarat daca presupunem ca atat vanzatorul cat si cumparatorul sunt persoane rezonabile care pot dicuta eficient insa…cum interesele sunt total diferite, doar un agent imobiliar poate solutiona aceasta situatie intr-un mod ageabil pentru ambele parti.
In caz contrar, tranzactia este cu siguranta compromisa. Un vanzator poate refuza oferta unui cumparator si pur si simplu pentru ca nu este pe placul lui sau ca nu ii place atidutinea lui.
In plus, agentii imobiliari au anunturile cumparate iar anunturile lor ajung intotdeauna la clienti inaintea celor publicate de persoanele fizice. Mai mult decat atat, agentilor imobiliari nu le place sa piarda timpul cu clienti necalificati cu care sa se plimbe pe la apartamente care nu sunt adecvate nevoilor acestora. Prin urmare, vor face vizite la proprietati doar cu cumparatori care au un interes real pentru proprietatea care urmeaza a fi vizitata.
Aceste lucruri nu pot fi controlate de catre persoanele fizice care pot avea impresia ca au economisit comisionul ce trebuia platit agentului dar cu pretul unui efort care de cele mai multe ori nu trebuia facut. In plus, este foarte posibil ca un agent imobiliar sa-ti obtina un pret mai bun chiar si dupa ce i-ai achitat comisionul.
Acum sa luam unul cate unul si pas cu pas te voi ajuta sa cunosti realitatea asa cum nu o sti >>>De ce vanzarea unei proprietati trebuie sa fie strans legata de serviciile unui agent imobiliar – Prima parte